Bir Iraklı ve bir Suriyeli, bir Senegalliyi Aksaray’da dolar yüzünden dövdü

İstanbul, Aksaray'da bir Türkiye gerçeği: Senegal'den geçimini sağlamak için kaçak yollardan Türkiye'ye gelen Dieng saat satarken Iraklı ve Suriyeli iki kişiden dayak yedi, malları gasp edildi.

Gündem 12 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Türkiye’ye gelen düzensiz göçmenler nedeniyle yabancılar arasında çıkan olaylarla ilgili davalarda yoğun artış var. Bunlardan biri İstanbul’da nisan ayında yaşandı.

Pape Meissa Dieng başka birçok Senegalli gibi yasadışı yollardan İstanbul’a gelip sokaklarda saat satmaya başladı. Bir gün Aksaray’da akşam saatlerinde Iraklı Muhammed Ammuri ve Yahya Aburejal ile karşılaştı. İkili Dieng’ten bir saat beğenip aldılar. Parasını da dolarla ödemek istediler. Doları alan Dieng paranın sahte olduğunu söyleyip saati geri istedi. Dieng’in ifadesine göre bu iki kişi kendisini dövüp saatlerini de alarak kaçtılar. Dieng’in şikayetçi olması üzerine Aksaray’da bir inşaatta yakalanıp tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Haklarında dava açıldı ve duruşmaları görülmeye başlandı.

‘Ben tercümandım’

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada Suriyeli sanık Yahya Aburejal savaş bölgesinde olan ailesiyle haberleşemediğini, olay anında tercümanlık yaptığını, saat gasp etmediğini söyledi. Yahya Aburejal’in avukatı ve tanık olan bekçiler gelmediği için dava ileri tarihe ertelendi.

Muhammed Ammuri’nin durumu ise daha ilginç. Dieng olayı yaşanmadan önce uyuşturucu madde satıcılığından davası bulunan Ammuri’nin cezası cezaevine girdikten sonra kesinleşti. Senegalli Dieng’i darp ve yağmadan beraat etse bile diğer davadan ceza aldığı için tahliye olamayacak.  Üçünün de Türkiye’de oturma izni bulunmuyor.

‘Suriyeliler gitsin’ kampanyasına bir de Senegalli imza verdi‘Suriyeliler gitsin’ kampanyasına bir de Senegalli imza verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.